10 oktober 2022 

'Altijd op zoek naar uitdagingen' Into Business

Into Business_van Veen Grondwerken


De ontvangst bij Van Veen Grondwerken is allerhartelijkst. Johan van Veen toont zich een uitstekend gastheer. Zijn hond is ook wel benieuwd wie er bij zijn baasje op bezoek komt. “Ik neem hem vaak mee. De waakhond van het kantoor”, lacht Johan.

Van Veen Grondwerken en Pools4you groeien door

Voordat Johan in de grondwerken belandde, was hij als zzp’er actief met het aanleggen van tuintjes. Jarenlang deed hij dat voor zichzelf, af en toe liet hij zich inhuren door andere bedrijven. Zo ook door Nebest Adviesbureau, dat destijds nog in Mijdrecht gevestigd was. "Ik heb grond- en straatwerk uitgevoerd voor een onderzoek aan een kademuur in Haarlem. Daarna ben ik daar blijven hangen. Sinds 2010 doen wij voor Nebest Adviesbureau het grondwerk voor hun inspectiedoeleinden.”

Ondersteunende partij
In de tussenliggende jaren hebben diverse adviesbureaus al gebruik gemaakt van de diensten van Van Veen Grondwerken. “Wij zijn werkzaam op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en zijn een ondersteunende partij bij inspectiewerkzaamheden in de civiele en bouwtechnische sector”, verduidelijkt Johan. Vaak moeten zijn medewerkers de grond in of op het water onder een brug zien te komen. “Wij gebruiken een kraanponton voor kademuren en bruggen om baggerwerkzaamheden uit te voeren, zodat duikinspecties mogelijk zijn.”

Zwembaden
Samen met een compagnon verkoopt Johan onder de noemer Pools4you zwembaden in Midden- Nederland, die hij bij een importeur uit Mijdrecht inkoopt. “Tuinaanleg deed ik vroeger zelf. Dan maak je wat moois. Dat hebben we nu een beetje teruggebracht met zwembaden”, vertelt Johan. “Het eerste idee was om de jongens in het veld wat afwisseling te bieden. Ik kan hen dag in dag uit inspectieputten laten graven, maar dan weet je dat je die jongens over zes jaar ook niet meer hebt. Kijk, de inspectieputten zijn de hoofdzaak, maar afwisseling is belangrijk voor iedereen binnen ons bedrijf.” Het Franse merk zwembaden is een zelfbouw- pakket. Als particulier kun je zo’n zwembad kopen en zelf bouwen. “Het is niet makkelijk”, erkent Johan. “Het kan wel. Wij bieden totaalbouw of samenbouw. Bij totaalbouw nemen wij de klant alles uit handen en bouwen zijn bad van A tot Z. Bij samenbouw voeren we enkel een aantal onderdelen uit die de klant zelf niet ziet zitten. Het samenbouwconcept is voor ons heel lucratief, omdat dat ons minder tijd kost en wij dus meer klanten kunnen helpen met onze kleine club van specialisten. En dat resulteert weer in meer verkoop. Veel klanten willen namelijk allemaal in hetzelfde seizoen, het voorjaar, een bad kopen en (laten) bouwen. Tevens combineren de kleinschalige werkzaamheden qua samenbouw in Pools4you qua planning goed met de kortlopende werkzaamheden binnen Van Veen Grondwerken.”

Onderzoeken
Sinds november zijn medewerkers van Van Veen Grondwerken betrokken bij de renovatie van het Binnenhof in Den Haag. Voor funderingsonderzoek, het voortraject van de renovatie, zijn ze aan het graven en inspecteren. “Ik heb mezelf vorig jaar weer in het diepe gegooid met Autocad. Dat heb ik nu ook onder de knie. Nu kunnen we adviesbureaus ook ontzorgen met het aanleveren van tekeningen.” Johan geeft grif toe dat hij snel uitgekeken is op iets. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. “Ik heb dan weer iets anders nodig waar ik me vol enthousiasme op kan storten. Dat is altijd al een ken- merk van mij geweest, dat zal ik wel blijven houden.” Johan heeft al wat ideeën, maar voorlopig laat hij dat nog even in het midden. De tijd zal het leren.

Van Mijdrecht naar De Kwakel
Anderhalf jaar geleden verhuisde Van Veen Grondwerken vanuit Mijdrecht naar een pand in De Kwakel. Het pand wordt gedeeld met Van der Veldt Bronbemaling B.V., een bedrijf dat grondwater onttrekt voor tijdelijke
bouwputten. De twee bedrijven delen de kantine en kantoorruimten, gebruiken indien nodige elkaars materieel en zetten ook elkaars personeel in. “Je vangt er bijvoorbeeld personeelstekort mee op. Het mixt buitengewoon goed. We zijn nu meer collega’s geworden en het levert ook nog werk op voor beide bedrijven.”

Reactie plaatsen